top of page

Trendy v marketingu 2022

Updated: Apr 25, 2022

Vitajte v našom skromnom virtuálnom orákulu. Chceli by ste vedieť, aká bude budúcnosť marketingových trendov v roku 2022? S nami sa to dozviete. Uvoľnite sa, pokúste sa pozerať skrz displej do nekonečna a myšlienky nechajte plynúť.




Bola raz jedna značka


Silný príbeh dokáže chytiť za srdce. Brand story je možné jednoducho rozpovedať prostredníctvom sociálnych sietí a médií, ale aj na interaktívnej webovej stránke. Pokojne si založte blog či podcast. Nemusíte preto prečítať Aristotelovu Poetiku, postačí, keď nezabudnete pracovať s dynamikou.


Na druhej strane, prečítať si Poetiku by bolo prínosné. Možno by konečne viac ľudí miesto 2-dielnej naratívnej štruktúry (Potrebujete etiketu? – Vytvoríme vám etiketu!) začalo uvažovať nad naratívnejším prístupom. A neprichádzali by o príležitosť spojiť sa so svojím publikom.



Influencer marketing


Ak ste sa nevedeli rozhodnúť medzi optimalizáciou webu pre mobil a influencer marketingom, medzičasom sa stal influencer marketing bežnou praktikou. Influenceri majú relevantné publikum, ktoré sa o ich obsah skutočne zaujíma (a je ním ovplyvňované). Zamyslite sa, akú silu má influencer Santa Claus.


Existuje aj nástroj na výber a hodnotenie influencerov, ktorý meria Influence Power Index (IPI) skóre.


Ak máte pocit, že si neviete dovoliť kráľa internetu, nevadí. Môžete spolupracovať s mikroinfluencermi. Pre spoluprácu s mikroinfluencermi sa rozhodli aj veľké spoločnosti ako Spotify či Adobe. Má to veľa výhod. Už len ich engagement rate (miera zapojenia followerov) stojí za povšimnutie.



Inbound marketing alebo “Vhodný obsah vhodnému publiku!”


A prečo nie? V súčasnej masívnej digitálnej transformácii je neagresívna marketingová stratégia inbound marketingu cenným prínosom. Iste, bez hodnotného a atraktívneho obsahu to nepôjde.




Natívna reklama


Zvážte investíciu do natívnej reklamy. Táto medicína je riešením na bannerovú slepotu. Obsah, ktorý zapadá do kontextu webu, pôsobí prirodzenejšie. A dôveryhodnejšie.



Obsahový marketing a TikTok


Firemný blog, infografika a krátke videá. Trojica, na ktorú sa treba zamerať. Samozrejme, bez SEO to nepôjde. A krátke videá budú zrejme kráľmi sociálnych sietí. Ak chcete osloviť generáciu Z (a dnes nie je nezvyčajné, že aj ich rodičov), založte si TikTok a investujte do krátkych videí. Vedeli ste, že existuje aj TikTok for Business? Ak sa vyznáte vo Facebook Ads Manager, zvládnete to aj v TikToku. Navyše, TikTok ponúka cielenie prostredníctvom záujmov užívateľov, ich interakcií a tiež interakcií s tvorcami.


Ide o relatívne náročné publikum, ktoré poteší kreatívny obsah. Tak smelo do toho, kreatívne duše!


Zdroj: TikTok for Business



Takže, priatelia, zamerajte sa na kratšie a koncentrovanejšie trvácnejšie formy obsahu, optimalizujte SEO a majte sa fajn!


bottom of page